Amsterdam staat bekend om zijn prachtige grachten en waterwegen die door de stad lopen. Er is geen betere manier om de stad te ontdekken dan vanaf het water. Een van de beste manieren om dit te doen is door een prive boot te huren in Amsterdam. Hierdoor kan je genieten van de rust en de schoonheid van de stad, weg van de drukte op de straten.

Waarom kiezen voor een prive boot?

Een prive boot huren in Amsterdam biedt een aantal voordelen ten opzichte van andere manieren van vervoer in de stad. Hieronder hebben we een aantal redenen opgesomd waarom het huren van een prive boot een goed idee is:

 1. Ontspannen sfeer: Het varen op een prive boot door de grachten van Amsterdam is een ontspannen en rustige ervaring. Je kunt genieten van de mooie uitzichten terwijl je weg bent van de drukke straten en toeristische trekpleisters.
 2. Flexibiliteit: Wanneer je een prive boot huurt, kan je zelf bepalen waar je naartoe wilt gaan en hoelang je daar wilt blijven. Je hoeft je niet te haasten om de tour te voltooien en je kunt genieten van de plekken die je het meest interesseren.
 3. Exclusiviteit: Met een prive boot kan je genieten van een exclusieve ervaring. Je hebt alle aandacht van de schipper en kan genieten van de privacy van je eigen boot.
 4. Geen last van files of drukte: Met een prive boot heb je geen last van files of drukte op straat. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over vertragingen en kan je op een ontspannen manier de stad verkennen.
 5. Unieke perspectieven: Varen door de grachten biedt unieke perspectieven op de stad die je vanaf de straat niet kunt zien. Dit maakt de ervaring nog specialer.

Wat zijn de opties voor het huren van een prive boot in Amsterdam?

Er zijn verschillende opties beschikbaar als het gaat om het huren van een prive boot in Amsterdam. Hieronder bespreken we een aantal van de meest populaire opties:

 1. Luxe sloep: Een luxe sloep is een klassieke keuze voor het varen door de grachten van Amsterdam. Deze boten zijn stijlvol en comfortabel en bieden plaats aan maximaal 12 personen.
 2. Elektrische boot: Een elektrische boot is een milieuvriendelijke keuze en biedt een ontspannen manier om door de grachten te varen. Deze boten zijn stil en bieden plaats aan maximaal 8 personen.
 3. Salonboot: Een salonboot is een historische boot die vaak wordt gebruikt voor evenementen en feesten. Deze boten zijn stijlvol en bieden plaats aan maximaal 40 personen.
 4. Partyboot: Een partyboot is ideaal voor een avondje uit met vrienden of familie. Deze boten bieden muziek, drankjes en entertainment en zijn geschikt voor groepen tot 50 personen.

Waar moet je op letten bij het huren van een prive boot?

Als je van plan bent om een prive boot te huren in Amsterdam, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Hieronder hebben we een aantal belangrijke zaken opgesomd:

 1. Capaciteit: Het is belangrijk om te weten hoeveel personen er op de boot kunnen. Kijk dus goed naar de capaciteit van de boot voordat je deze huurt.
 2. Duur van de huur: Bepaal van tevoren hoe lang je de boot wilt huren en zorg dat je hier afspraken over maakt met het verhuurbedrijf. Houd er rekening mee dat sommige bedrijven een minimum huurperiode hanteren.
 3. Route: Bespreek van tevoren met de schipper welke route je wilt varen en welke bezienswaardigheden je wilt zien. Zo voorkom je dat je iets mist tijdens de tour.
 4. Extra kosten: Vraag het verhuurbedrijf naar eventuele extra kosten zoals brandstofkosten of schoonmaakkosten. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Weersomstandigheden: Het weer kan in Nederland soms onvoorspelbaar zijn. Houd hier rekening mee bij het plannen van je boottocht en vraag het verhuurbedrijf wat de regels zijn bij slecht weer.